2014-07-11 SmåWienerkakor



SmåWienerkakor

100 g smör
0.75 dl olja
1 dl strösocker
1 ägg
Ca 4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver 

Fyllning
Hallonsylt eller annan röd sylt

Glasyr
1 dl Florsocker
Några droppar färsk citron
Ca 3 tsk kallt vatten.

Rör matfett, olja och socker. Tillsätt ägget, rör till en smidig smet. Blanda ner mjölet och bakpulvret. Arbeta till en smidig deg.
Dela degen i två delar. Forma till 40 com långa längder. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av varje längd.
Fyll med sylt.

Grädda mitt ugnen ca 15 minuter. Blanda samman ingredienserna till glasyren.
Bred på glasyren på dom varma längderna. SR kakorna när dom svalnat en aning. Mums


















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0