2014-01-29 Glace au four

 
 
Efterrätt nr 2 som inmundigades på Nyårsafton.
 
 
Glass i botten
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl florsocker
5 msk Lemon curd
 
Vispa äggulor och florsocker i en bunke. Vispa grädden i en separat bunke. Veva ner grädden i den andra smeten. Veva sist i lemon curd.
Häll upp i frostsäkra skålar. In i frysen.
 
Mellanlager Kola
Kondenserad mjölk på burk (går endast åt en bråkdel av burken.... resterande kola kan man frysa in)
Koka den kondenserade plåtburken i vatten i 4 timmar. Resultatet blir en enormt söt kola.
 
Ta ut glassen efter minst fyra timmar. Lägg ett tunt lager med kola. In i frysen igen..
 
Täcke av Maräng
3 äggvitor
1 dl socker
Vispa äggvitorna till hårt vitt skum. Därefter vispa ner sockret, vispa till en jämn fin smet.
 
Spritsa marängen, glassen görs med fördel dagen innan! Viktigt att marängen spritsas på och direkt in i ugnen.
Marängen skall bara brännas av
250 graders grill/övervärme. Grädda mitt i ugnen med ugnsluckan öppen i ca 4-5 minuter, tills marängen fått en gyllene brun färg. Servera direkt.
 
 
 
Innan glassen åker in i ugnen..
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0