2014-01-23 Körsbärssylt

 
Körsbärssylt
 
2 liter frusna körsbär (färska går givetvis också bra)
ca 8-10 dl syltsocker (mer eller mindre efter tycke och smak)
1krm citronsyra (natriumbensoat går också bra)
 
Kärna ur bären med en körsbärsurkärnare. går lika bra med ett gem som du viker ut.
Blanda bär och socker i en gryta. Hetta upp långsamt, sjud ca 10-15 minuter. Blanda i Citronsyran.
Skopa upp sylten i rena varma glasburkar, skruva på locket direkt efter att du fyllt glasburken. Låt stå svalt.
 
Gott att ha till vaniljglass eller varför inte i filmjölken!
 
 
 
En onödig pryl i köket, men bra att ha.
 
 
Går givetvis bra med vanligt socker,, med syltsocker blir det lite mer geleaktigt...
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0