2014-12-12 Chokladkaka med saffrans frosting
100 g smör
2 dl strösocker
4 st ägg
200 g mörk choklad 70%
Saffransfrosting
1 dl vispgrädde
0.25g saffran
200 g vit choklad
Sätt ugnen på 200grader
smält smöret i en kastrull, ta den från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret, rör tills allt har smält.
Vispa ner sockret och sedan ett ägg i taget, vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med kokos med löstagbar kant.
Grädda kakan på andra fasen ner-ifrån i ugnen, i ca 15-20 minuter. Ta ut och låt kallna.
Saffransfrosting:
Stöt sönder saffranet i en mortel, låt koka upp med grädden.
Hacka den vita choklad och låt den smälta i den varma grädden. Häll smeten över chokladtårtan och låt stelna. Förvara tårtan i kylen eller frysen fram till servering!
Saffransfrosting
Mums. Försvinnande god😍
Kommentarer
Trackback