2014-12-01 Pepparkaksdeg



Pepparkakadegen är satt. Bara att vänta ett par dagar...
 
2.5 dl strösocker
2.6 dl brun farinsocker
1 1/2 dl sirap
1 1/2 dl vatten
300 g smör
2 msk kanel
1 msk pepparkakskrydda
1 msk ingefära
1 msk bikarbonat 
1 1/2 liter vetemjöl
 
Koka upp farin, socker, sirap och vatten. Lägg ner smöret, låt smöret smälta, veva runt tills det kallnar.
Rör ner samtliga ingredienser. Degen är kladdig, den sätter sig efter en dag i kylskåpet.. Blir sedan perfekt.
 
Ta fram degen minst fyra timmar innan bakning!
 
Mycke smör, blir fin fint till utbaket!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0