2014-08-09 Mandelknäck kaka



Farmor & Farfar komförbi för att kontrollera murarbetet! 

Jag passade på att veva ihop en sockerkaka, blev en sockerkaka täckt med ett Mandelknäck täcke. Mums.

Likt en Toscakaka !

125 gram smör
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl grädde eller mjölk

Mandelknäcke
100 gram smör
1 dl socker
3/4 dl sirap 
2 msk vetemjöl
3 msk grädde
100 gram mandelspån

Smält smöret. Sätt ugnen på 175 graders ugnsvärme.
Smörj och bröa en form med lite smällt smör, istället för ströbröd använd mandelmjöl.

Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, matfettet och vätskan. Häll smeten i formen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter.

Under tiden förbereder du mandelknäcken. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Värm massan under omrörning tills den tjocknat.

Bred på Mandelknäck täcket på kakan. Grädda ytterligare i ca 15 minuter eller tills kakan fått en fin färg.
















Smörjd med smör, bröad med mandelmjöl








O


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0