2013-09-21 Äppelsockerkaka

 
Bakade en äppelsockerkaka med kanelknäcke
 
150 g Smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
2.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
 
2 skivade äpplen (jag tog färdigskivade från frysen), kanel & socker samt lite flytande smör (går bra med smörklickar)
 
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, smöret och mjölken. Vispa till en smidig smet.
Jag brukar lägga i ett bakplåtspapper i formen. går lika bra med smör och bröd för den som önskar..
Häll upp smeten i formen.
 
Tryck ner skivade äppelbitar i smeten. Strö socker och kanel över smeten, ringla lite smör över. Grädda kakan i 175grader, i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
 
 
Innan kakan åker in i Ugnen,,,
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0