2013-11-12 Ajvargryta
Ajvargryta
ca 800g kycklingfilé
1 purjolök
1 röd lök
1-2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
Svartpeppar
Sallt
1 msk paprikapulver
1 dl vitt vin
2 st hönsbuljongtärningar
2 dl creme fraiche
4 dl grädde
5 msk Relish Ajvar Mild
1 kruka färsk Timjan
Skär kycklingen i kuber, stek kycklingen i lite olja. Skär purjolöken i ringar, finhacka löken och vitlöksklyftorna, låt steka tillsammans med kycklingen, skär den röda paprikan i bitar blanda ner och stek ytterligare i någon minut. Häll i vinet, salta, peppra, blanda ner paprikapulvret samt lägg i buljongtärningarna. Koka i några minuter. Häll i creme fraichen, grädden, Ajvar, koka upp och låt det koka i ca 10 minuter, hacka den färska timjan och rör ner i grytan.
Servera ris, bulgur eller couscous till grytan... Denna gång valde jag ris, nästa gång blir det bulgur.. MUMS...
Innan Creme fraichen och grädden åker ner i grytan.
Lite Ruccola är aldrig fel..
Kommentarer
Trackback