2013-11--21 Musli
Müsli
1 dl Kokosflingor
2 dl Havregryn
2 dl Dinkelflingor
1 dl Rågflingor
1 dl Fiberhavregryn
0.5 dl Hela linfrön
0.5 dl Sesamfrön
1 dl Solrosfrön ( skall hackas)
2.5 dl Mandlar ( skall hackas)
Pumpakärnor (för den som önskar)
Hasselnötter (för den som önskar) (skall hackas)
1.5 dl vatten
3 msk olja
1 dl flytande honung eller sirap!
1 msk mald kanel
Torkade tranbär, torkade blåbär
(Hon gjorde dubbel sats = två plåtar, ena plåten fick även lite hackade pumpafrön, hasselnötter, russin (1dl av varje!) Kanske behövs det lite mer vatten och olja. Blanda alla torra ingredienser utom kanel i en bunke. Blanda olja, vatten, kanel och honung/sirap i en annan bunke. Rör ner vätskan i grynblandningen. Om vattenblandningen ej täcker den torra blandningen, häll i lite mer av varje....
Fördela på ett bakplåts papper in i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter, rör om på plåten. Sänk till 80 grader. låt stå i ca 1 timme. Stäng av värmen, låt grädda resten av natten!