2013-03-28 Påsktårta / Påskmiddag
Taget med vanlig kamera...
Årets påsktårta.... En riktigt Gul Påsktårta med massa citronsmak... Mums..
Påsktårta á la CillasCitron
Marängbotten
5 äggvitor
2.5 dl socker
2 tsk Maizenamjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk äppelcidervinäger
Vispa vitorna till hårt skum.. Vispa i sockret, vispa vidare till ett riktigt krämigt vitt skum. Blanda ner Maizenamjöl, vaniljsocker och sist äppelcidervinäger.
Klicka ut märängsmeten på ett bakplåtspapper i valfri storlek...
In med marrängen i nedre delen av ugnen, 150grader i 10 minuter, Säng värmen till 75 grader... Låt stå i ca 2 timmar till.. stäng av värmen... marängen kan med fördel stå kvar i ugnen tills du skall garnera tårtan..
Marängen håller sig bättre än om den får fatt på syret ute i det fria....
Lemon curd..
5 äggulor
2.5 dl socker
Saft av två citroner
Vispa äggulor och socker i en värmetålig skål. Lägg skålen i ett vattenbad i en kastrul och koka upp vattnet... vispa citronsmeten . Låt skjuda i vattenbad i ca 20-30 minuter... skall bli en härlig krämig smet. Glöm inte bort att veva runt....
Citronfromage
Köpte Citronfromage från Ekströms ..
.
Grädde 5 dl
Gul karamellfärg
Garnering... olika strössel och skumankor..
Maräng i botten, därefter citronfromagen samt Lemon curden... Sist grädde...
Inte minst garneringen..
Min favoritbild... Tänk att få gå Påskkärring på arbetstid, vilken lyx.. J sminkade aldrig av sig inför
kvällens påskmiddag..
Med mobilkamera å blixt....
Mobilkamera utan blixt.... Svårt att ta en riktigt bra bild..
Kommentarer
Trackback