2013-03-13 Choklad Brownies...
I helgen bakade lilla L 75% choklad brownies... rikligt med choklad, varning för den som är chokladkänslig!!
Det smakade Mums...
200 g smör
2 dl ströstocker
4 ägg
3 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr
200 gram mörk 75% choklad Lindt.. går även bra med ljus choklad för den som önskar lite mindre chokladsmak
1 dl vispgrädde
För den som vill kan man spetsa med 2 msk baileys
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör coh socker i en kastrull. Vispa ägg, kakao och vaniljsocker. Rör i smör och sockerblandningen. Vänd ner vetemjöl som blandas med bakpulver.
Klä en långpanna ca 25 x 30 cm med ett bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt det svalna.
Glasyren: Hacka chokladen och låt den smälta tillsammans med grädden över ett vattenbad (vatten i en kastrull med en värmetålig skål över kastrullen). Rör ihop, Om du vill ha lite sprit i rör ner de sist... Låt svalna.
Fördela chokladglasyren över kakan. Skär kakan i rutor.
Jag har nog fått en liten bagerska som är riktigt duktig.
Kommentarer
Trackback