2013-07-22 Äppelsaft

Häromdagen tog jag fram min saftmaja för att göra lite äppelsaft av fallfrukten.. Två flaskor blev de.
Ett halvt paket socker, en färsk citron, två kryddmått citronsyra.
Steg 1: Saftmajan består av tre delar + ett lock. Fyll vatten i understa delen, skär äpplena och lägg i dom i den översta delen. Skär även i några citronskivor. Låt koka upp.
 
 
Steg 2: Häll i ett halvt paket socker,, eller socker efter smak.
 
 
Steg 3: Låt koka i ca 1 1/2 timme...
 
 
 
Steg 4: Lyft bort den övre delen. OBS rör ej runt, om ni rör runt kan saften bli en aning grumlig.
 
Steg 5: Rör runt citronsyran i den färdiga saften i del två av saftmajan.
 
Steg 6: Skölj två till tre glasflaskor med atamon, Tappa därefter upp på flaska.
Om du har vinflaskor eller spritflaskor som har lite sprit kvar i botten, behöver dessa ej sköljas ur.... sprit är bästa konserveringsmedlet,, iallafall blir det inge mögel i flaskan om saften blir stående i något år..
Glöm ej att förvara saftflaskorna svalt och mörkt.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0