2013-01-05 Knäck Flarn

Här kommer recept på Knäck Flarn. Gott att ha till glass eller bara att äta.. Mums.
 
75 gram smör
1 dl socker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0.5 tsk vaniljsocker
0.25 tsk bakpulver
2 msk grädde
2 msk ljus sirap
 
  1. Sätt ugnen på 200grader
  2. Smält smöret och blanda ihop till en smet med övriga ingredienser
  3. Låt smeten vila i några minuter
  4. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper (tänk på att smeten brer ut sig när den väl kommer in i ugnen)
  5. Grädda i ca 5-7 minuter, tills flarnen fått en gyllen brun färg.
  6. Låt kallna en aning, vill du rulla till rullar är det bäst att skynda innan dom stelnar. Ta en stekspade och rulla ihop till en lite rulle. Vill du göra en kopp kan du lägga de varma flarnet över en thekopp för att forma till ett litet koppflarn, eller ett glas!

Doppa flarn i choklad.

Värm 70% mörk choklad i ett vattenbad (kastrull med vatten + värmetålig skål i kastrullen, placera chokladen i skålen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0