2013-02-23 Älgfärsbullar
I lördags fick vi sällskap av våra goda vänner och grannar, som behövde lite husrum för kvällen...
Tur att jag köpte 1 kg älgfärs....
Älgfärsbullar
800-1000 g Älgfärs
2 gula lökar
2 uppvispade ägg
Salt, peppar
Rosmarin och Grönpeppar
Finhacka löken, vispa äggen lätt. Blanda ner i färsen. Krydda med stött Rösmarin och Grönpeppar i mortel..
Rulla biffarna och stek på hög värme med en klick smör i en stekpanna... Lägg därefter biffarna i en plåt med bakplåtspapper... In i ugnen med folie över, för att grädda klart... eller tills gästerna kommer. Nedre delen av ugnen i ca 150 grader.
Potatismos..
ca 10 potatisar till sex personer
1dl Cremefraiche med rostad vitlök
Mjölk, svartpeppar och salt.
Vispa moset med elvist till ett fluffigt mos.
Sås
En klick smör. 3 msk vetemjöl
1 liter matlagningsgrädde
soja efter önskemål
2 st grönsaksbuljongtärningar
salt och peppar.
Lingon
200 gram frusna eller färska lingon
1 dl socker
2msk vatten
Koka snabbt upp för att smälta sockret... veva runt..
Serverar gärna
Stekt lök och lite champinjoner samt lite kokta morötter (sockra vattnet morötterna kokar i för att få fram smaken).
Lingon är sååååå gott..
Trevligt sällskap är aldrig fel.
Kommentarer
Trackback