2013-08-30 Seglarbullar
Häromkvällen när jag kom hem luktade det ljuvlig kardemumma i hela huset.... Min lilla tjej hade bakat Seglarbullar med recept som en gång i tiden fanns uppsatt på väggen inne i bageriet på Sandhamn,,,för ca.. 20 år sedan...
Idag finns inga recept uppsatta... kanske har dom ändrat sedan dess... är med största sannolikhet inte samma bagare...
Jag som inte gillar varma russin åt en bulle och njöt.. Farligt goda.....
Seglarbullar på Lisas vis
5 dl mjölk
150 g margarin
50 g jäst
1 ¾ dl socker
1,5 l mjöl
1 tsk salt
2 tsk finmalen kardemumma
1 hg russin
Pärlsocker
Smält margarinet, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt socker, salt, kardemumma och russin. Arbeta in vetemjölet för hand till en blank och smidig deg. Om degen blandas i maskin bör russin tillsättas när degen är färdigblandad.
Jäs först i bunken till dubbel storlek, c:a ½ timme. Forma runda bullar. Pensla med vatten och tryck ned i pärlsocker så att bullen plattas till och pärlsockret trycks in. Jäs på plåten.
Grädda i 225 grader tills bullarna fått fin färg både under och över.
Kommentarer
Trackback