2013-08-15 Äppelmos

 
Då blev de min tur att skala!
 
En bunke med vatten för att skölja äpplena, en skalbunke, kastrull med lite vatten i botten samt en full bunke med äpplen... Äpplena skalas och kärnas ur för att sedan skivas ner i kastrullen med lite vatten i botten..
 
Kastrullen är full med skurna äpplen... koka upp i ca 10 minuter och vispa kraftigt.
 
ca 1 liter socker till denna 5 liters kastrull full med äppelmos.. OBS! låt koka upp för att sockret skall lösas upp. Kokar du moset för länge efter att sockret åkt i, då blir äppelmosen gulare och en fränare smak....Nu kommer den smaka äpplen från trädet... ...därefter åker ca 1 tsk citronsyra + 4 kryddmått natriumbensoat ner i den skållheta äpplemoset--> tappa upp på burkar som sköljts med vatten och Atamon..
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0