2013-04-24 Brytbröd med massa nyttigheter
Här kommer dagens brödrecept.
Brytbröd med massa nyttigheter..
5 dl mjölk
50 g jäst
250 g kesella naturell 10%
1 1/2 tsk salt
3 msk honung (flytande eller vanlig)
1/2 dl linfrö
2 dl Grovt dinkelmjöl
2 dl Gramhamsmjöl
8 dl vetemjöl
- Värm mjölken till fingervarmt (37 grader). rör ut jästen i mjölken.
- Tillsätt kesella, salt, honung, vispa med en visp för att kesellan skall blandad med degvätskan.
- Veva ner linfrön, dinkel-, graham- och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg.
- Låt degen jäsa under en handduk i ca 40 minuter.
- Dela degen i 16 olika delar (Först i två delar, därefter varje del i två, därefter varje del i fyra delar, om jag räknat rätt blir det 16 delar).
Rulla varje del till jämna runda bollar. - Lägg degbollarna intill varandra på en plåt med bakplåtspapper och strö lite vetemjöl över dem.
- Låt bröden jäsa under en handduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda bröden mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Brödet i mitten är ovan recept... Brödet till vänster bakade lilla fröken L, Grahamsbullar.. recept kommer...antingen på familjens blogg eller hennes egna http://mitt0liv.webblogg.se/
Brödet till höger är vanliga rågsiktskakor med lite frön som dekoration.
Kommentarer
Trackback