2013-03-31 Påskmiddag nummer 2

I söndags hade vi påskmiddag med familjen S. Lika trevligt som vanligt.
 
Förrätt blev det räkröra i ägg...
 
Fyra kokta ägg.
2dl skalade räkor
2.5 dl creme fraiche
2 tsk dijonsenap
Salt och peppar
I kruka dill som finhackas
För den som vill ha lite fräsch räkröra, riv i lite citronskal.
 
Skär av toppen av ägget med en kniv. Gröp ur innehållet i det kokta äggen.
Smula sönder ägget, blanda med räkor, finhackade dillen, senapen, creme fraichen, salt och peppar..
Blanda... Fyll äggen med röran direkt innan servering.
Toppa med lite stenbitsrom, citronskiva och en dillkvist
 
 
M stod för huvudrätten.. Wienerschnitzel...Recepte hittade han i TV´n... Inte vanligt att se herr M i köket.. Men när han väl är där, tar han det på största allvar... Samt köket skiner som aldrig när han varit i farten..
Dessa schnitzlar gjorde M på kyckling.. här är dom tillplattade med en kavel mellan två bakplåtspapper.
Sedan in i marinad av pressad citron, hackad vitlök samt salt och svartpepper... låt stå i kylskåpet i ca 30 minuter.
Ta fram tre tallrikar
knäck två ägg i ett av faten, häll mycke ströbröd på det andra fatet, på det tredje fatet mjöl.
Varva kycklingen med vetemjöl, ägg och sist ströbröd.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.. In i kylskåpet i minst 30 minuter eller tills ni skall äta..
Stek kycklingarna i mycke Rapsolja..
 
Servera med en god sallad, potatis eller morötter...
 
Sallad
Blandsallad från coop,
Gröna sojabönor,, finns i frysdisken.. färdig att äta som dom är..
Hackad gurka
Tomater
Mozzarella
 
 
 
Herr M måste Insta...
 
 
 
 
 
 
Efterrätt blev en repris på torsdagens påsktårta... dock ej en tårta denna gång utan en bakelse var..
 
Påskbakelse á la CillaCitron
(till 8 personer)
 
Marängbotten
 
4 äggvitor
2 dl socker
2 tsk Maizenamjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk äppelcidervinäger
 
Vispa vitorna till hårt skum.. Vispa i sockret, vispa vidare till ett riktigt krämigt vitt skum. Blanda ner Maizenamjöl, vaniljsocker och sist äppelcidervinäger.
Klicka ut märängsmeten på ett bakplåtspapper i valfri storlek...
 
In med marrängen i nedre delen av ugnen, 150grader i 10 minuter, Säng värmen till 75 grader... Låt stå i ca 2 timmar till.. stäng av värmen... marängen kan med fördel stå kvar i ugnen tills du skall garnera tårtan..
Marängen håller sig bättre än om den får fatt på syret ute i det fria....
 
 
Lemon curd..
4 äggulor
2.5 dl socker
Saft av två citroner
 
Vispa äggulor och socker i en värmetålig skål. Lägg skålen i ett vattenbad i en kastrul och koka upp vattnet... vispa citronsmeten . Låt skjuda i vattenbad i ca 20-30 minuter... skall bli en härlig krämig smet. Glöm inte bort att veva runt....
 
 
Citronfromage
Köpte Citronfromage från Ekströms .. Räcker med 1 påse...
 
Grädde 3 dl
 
Garnering... olika strössel och skumankor..
.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0