2012-10-14 Lammfärsbiffar med fetaost...potatismos med
Igår fixade vi Lammfärsbiffar med fetaost å en potatismos smaksatt medCreme fraiche med rostad vitlök & timjan... mums..
Lammfärsbiffarna
Ca 10 biffar
500 g lammfärs
1pkt äkta grekisk fetaost
1ägg
Timjan, salt, grovmalen svartpeppar
1tsk flytande honung
Rivet citronskal från 1 citron.
Blanda ihop alla ingredienser, skär fetaosten i fyrkantiga bitar, blanda i fetaosten sist..
Görn önskade runda biffar. Stek i stekpannan för att få färg, eller stek klart i pannan eller in i 200 graders ugnsvärme för resten av tiden...
Moset
Koka potatisar ca 800 g mjölig potatis.
Pressa å vispa med elvisp, blanda i 1-2 dl Arla Köket Creme fraiche smaksatt med rostad vitlök & timjan, om du endast har i 1 dl behöver du lite fet mjölk för att få moset poröst.
Vi hade både Creme Fraichen och mjölk.. men vi va nog lite fega!
Vi kokade färska rödbetor och skivade en avokade och en tomat.... rödbetorna till är ett måste.
Jag körde in mina i ugnen,, blev lite karameliserande, vilket jag gillar... Ett bakplåtspapper i plåten är aldrig fel.
Kommentarer
Trackback