2012-03-03 Creme Brulé premiär


Igår smakade jag på en Creme Brulé för första gången.. mums
supergott, men de va ju K som gjort den.



6 st äggulor
1 st vaniljstång
5 dl grädde
0.5 dl strösocker

1-2 dl råsocker i knäcklagret

Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram 6 st små eller 4 lite större portionsformar, eller en stor form!

Skär vaniljstången på längden och låt den koka med grädden och sockret i ca 5 minuter.

Ta upp vaniljstången och skrapa ur de svarta fråna, lägg tillbaka den i gräddblandningen.

Vispa ihop äggulorna i separat bunke och häll sedan gräddblandningen under vispning ner i äggulorna.
Häll därefter blandningen genom en sil ner i skålarna.

Placera dem i en större långpanna med några centimeter vatten i. In i ugnen i ca 30 minuter.

Ta försiktigt ut långpannan med formarna. VARNING! Vattnet är hett! Låt svalna i någon timme eller längre.

Häll ett tungt lager med socker över cremen och rosta ytan med en brännare. OBS! måste vara RÅSOCKER
till bränningen, vanligt socker blir svart och vidbrändt väldigt fort!

Det går också att köpa ett färdigt paket på Coop och vispa ihop in i kylskåpet och sedan på med
lite rörsocker och en brännare, så är det klart:) Man ska inte slå knut på sig själv..


K i full aktion med att bränna rörsockret..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0