2012-06-21 Midsommar

 
Årets middsommartårta.
Tårtbotten
4 ägg vispas med 2 dl strösocker porös. Blanda därefter i 1 1/2 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl, 2 tsk vaniljsocker, 1 1/2 tsk bakpulver, rivet skal av citron.
 
Smörj en rund form med löstagbara kanter med smält smör, strö kokos i formen.
Häll i smeten, in nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, 175 grader.
 
Dela kakan i tre delar.. Nedersta lagret kokade jag jordbubbssylt av färska jordgubbar från dagen innan med en massa socker...
Över jordgubbssylten hade jag vaniljkräm/grädde
 
Gräddvaniljkräm!
4dl mjölk
4 msk kokmarsankräm
4 msk strösocker.
Koka upp marsankrämen... blir riktigt tjock.. glöm inte att röra hela tiden..
Låt svalna (gör gärna vaniljkrämen minst fem timmar iförväg)..
Vispa tre dl vispgrädde.
Blanda ihop vaniljkrämen och den vispade krädden.
 
Lager två:
Skiva färska jordgubbar.
 
Bred gräddvaniljkrämen runt hela tårtan.
Garnera med mycke jordgubbar..
Vispa ytterligare 3 dl grädde till garnering mellan jordgubbarna.
Garnera med vinbärsblad..
 
 
På morgonen va vi på landet.. efter att L slutat sitt arbetspass på Westerbergs livs åkte vi hem för att fira
midsommar med familjen S.
 
 
 När vi angjort bryggan hemma hos Farmor och Farfar, firade dom midsommar för fullt. L´s Farfar spelade
dragspel och gänget sjöng... dom hade precis startat en PRO kör..
 
 
 
Är dock inte lika duktig som K på att pynta bordet.. och ungdomarna tyckte de va för kallt att sitta ute..
Men vi fick så fina presenter att det fick stå för dekorationen:)
 
 Vi fick även med ungdomarna i år:) dock har dom passerat 20,, kanske räknas dom inte längre som ungdomar!
 
 
 
M grillar för fullt...
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0