2012-01-18 Lax med nyttig saffransås..
Idag blev det lax till middag...
Brukar göra en saffranssås av grädde och saffran och fiskbuljong... tänkte göra
en lite nyttigare variant.. Testade kokosmjölk,, och till min förvåning, de blev
jätte gott.. mums..
1 bit laxfile
Lägg laxfilen på ett bakplåtspapper, strö över salt.. gärna grovkornig..
in i ugnen 225 grader. ta ut laxen när den fått fin färg och att den delar på sig
lite fint...
8 kokta potatisar
1 rödlök
1 kruka persilja
1msk sötgrovkornig senap
peppar, italijensk salladskrydda
Äppelcidervinäger
Rapsolja.
Finhacka rödlök, blanda ner olja och vinäger och kryddorna och senapen. Skiva i de kokta
potatisarna. Klipp i persiljan.
Sås
1 burk kokosmjölk
1 fiskbuljongtärning
1 påse saffran
Blanda ihop alla ingredienserna och koka upp..
Kommentarer
Trackback