2012-01-04 Paj med överbliven Julskinka..



Har du överbliven skinka kan jag rekommendera nedan paj..
Vi gör skinka varje år.. tyvärr äts den aldrig upp eftersom den måste ätas
färsk....hmm..

Pajskal:
50g smör
1/2 dl kallt vatten
4-5 dl dinkelvetemjöl
nypa salt

Fyllning:
3 dl skinka skuren i stavar...
4 ägg
skvätt mjölk ca 1/2 dl
salt och peppar,, salt behövs inte eftersom skinkan är så salt... men för
den som äälskar salt.
1-2 dl riven ost.. Jag tog Ockelbo ost.. stark och salt..


Blanda smör, vatten, vetemjöl, salt till en smidig deg. Bred ut degen i
en pajform, stick hål i pajskalen med en gaffen innan ni ställer in
pajskalet i ugnen 200grader.. grädda i ca 10 minuter i nedre delen av ugnen.

Medan pajskalet gräddas blanda till fyllningen. Skär skinkan i små stavar. Vispa ägg och mjölk
Riv ost om du inte köpt färdigriven... Häll i skinkan och den rivna osten i smeten och rör om..
salta och peppra efter önskemål. Häll i fyllningen i pajskalet.

Grädda pajen i ca 20 minuter eller tills den fått en fin färg.
Servera med en god sallad..
Har själv inte smakat men M tyckte den va god.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0