2011-09-29 Tonfiskpaj & Köttfärspaj


Idag blev det tonfiskpaj. L ville ha fisk... men hon gillar inte paj,
Tänkte att hon kanske gillar Tonfiskpaj! Hon åt, antagligen tog hungern
över.

Tonfiskpaj (min favorit:)

Pajskal till två pajer
200 g smör
1/2 dl kallt vatten
ca 8 dl dinskelvetemjöl
salt

Blanda ihop alla ingredienserna till pajskalet, fördela ut degen i två
runda ugnsfasta formar. Grädda pajskalet i 10min 225 grader.

Tonfiskfyllning
2 burkar Abbas Tonfiskfilé 70gx2 alternativt en stor burk.
2,5-3dl creme fraiche
3 små tsk Sambal oelek
2 vispade ägg
2dl riven mozzarellaost  coop
Salt om så önskas, jag hoppade fisken innehållerganska myckesallt.
Rör om samtliga ingredienser i en skål, fyll ena pajskalet. Skiva tomater.

Köttfärsfyllning
Färdig köttfärssås som tillagats en dag då du serverade köttsås och spagetti:)
3 vispade ägg
5 msk mjölk
2 dl riven mozzarella ost
Fyll de andra pajskalet med den överblivna köttfärssåsen, mozzarellan strös över,
därefter vispa äggen och mjölken som du häller över.

båda pajerna gräddas i 225 graders ugnsvärme i ca 25-35 minuter beroende på ugn!



Köttfärspajen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0