2011-11-12 Sesambakad lax



Igår blev det sesambakad lax med hasselbackspotatis....

Börja med hasselbackspotatisen. Skala antal potatisar som går åt!
Skär skåror nästan ner i botten, lägg på en ugnsfastform med en
bit bakplåtspapper.. pensla med rapsolja och strö flingsalt över.
In i 200 graders ugnsvärme.. glöm inte att pensla ett antal gånger
medan potatisen är i ugnen..

Laxfiléerna vände vi i sesamfrön och salt. Ringla flytande honung över
laxen, in i ugnen på en ugnsfast form med ett bakplåtspapper, ovanför
potatisen som redan är i ugnen.. Laxen tar max 20 minuter.

Servera önskade grönsaker och en tzatziki sås (grekisk elller turisk
youghurt, riven gurka, salt, flytande honung, vitlök)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0