2011-11-08 Tonfiskpaj



Här kommer kvällens middagstips!

Tonfiskpaj

Pajskal:
50g smör
1/2 dl kallt vatten
4-5 dl dinkelvetemjöl
nypa salt

Fyllning:
4 stora ägg
4 dl creme fraiche
2 dl riven mozzarella
2 må burkar Abbas tonfisk file bitar i vatten
2 tsk sambal oelek
salt och peppar efter smak

Blanda smör, vatten, vetemjöl, salt till en smidig deg. Bred ut degen i
en pajform, stick hål i pajskalen med en gaffen innan ni ställer in
pajskalet i ugnen.. grädda i ca 10 minuter i nedre delen av ugnen.

Medan pajskalet gräddas blanda till fyllningen.
Vispa ägg i en skål, vispa därefter ner creme fraichen till en smidig
smet, rör sedan i resterande ingredienser, osten, tonfisken, sambal oeleken,
salta och peppra efter tycke och smak.

Häll i fyllningen i det gräddade pajskalen. Garnera med en skivad tomat..
In i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter, 200 grader även här..

Servera med en god sallad..




För den som vill göra en mindre paj,,, ta bara hälften, så enkelt va de..
Nedan är en pajform för 2-3 personer....



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0