2011-06-19 Marängrulle
Igår bakade jag en marängrulle för att fira M´s födelsedag.
Förutom denna bakelse fick han en överraskning. Efterjobbet fick han en
gatuadress han skulle åka till..Fick sedan i uppdrag att ringa mig för
ytterligare en gatuadress.. Väl framme vid gatuadressen fanns
två företag, en tatuerarfirma och en Wheeler dealer affär. Eftersom jag
inte sagt vad som gällde blev han lite smått orolig att han skulle få en
tatuering...Näää det va ju så klart ett par nya däck till motorcykeln, för att
slippa vattenplaning..hans däck är obefintliga. Kanske hade det varit roligare
med en tatuering,, men jag är för praktisk:) Vill ju att han kör säkert på vägen.
Här kommer receptet för den som vill prova på marängrullen jag bakade!
5 äggvitor
3dl socker
100 g finhackade sötmandlar (går givetvis lika bra med hasselnötter)
1 dl dinkelvetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
Fyllning
3dl vispgrädde
1msk vaniljsocker
Valfri frukt (jordgubbar, hallon, blåbär, vindruvor, de du har hemma)
(jag valde jordgubbar eftersom det är en av M´s favoriter)
Florsocker.
Ugnstemp. 175 grader
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt att vispa
tills du fått en krämig smet. Du skall kunna hålla bunken upp och ned,
utan att skummet åker ut.
Blanda mandel, mjöl, vaniljsocker och kakao och vänd försiktigt ner det i
äggviteskummet (obs! vispa ej, utan vänd med en slickepott).
Bred ut smeten i en långpanna, på ett smort bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat papper. Låt den svalna.
Vispa grädden till fyllningen, vänd ner vaniljsockret. Bred på fyllningen,
skär jordgubbarna i skivor och lägg på.
Rulla ihop tårtan till en rulle, va försiktig då det lätt spricker. Ett tips är
att ta hjälp av bakplåtspappret när ni rullar.
Sikta över florsocker.
Kommentarer
Trackback