2011-07-24 Rödavinbärs saft + Svarta vinbär in i frysen..


Idag har fru Tornberg plockat vinbär och saftat... Hann även med att göra
en liten rabarberpaj... bild kommer senare

Så här mycket rödavinbär blev det från en enda buske..




Gjorde två omgångar med Rödavinbärsaft idag.


Gjorde även en omgång rödavinbär / Citron / rabarber saft..

Ca 1,5 kg socker till en saftmaja full med bär" samt 2-3 tsk atamon..
Vin eller Whiskey flaskor är bäst,, gärna med en liten skvätt sprit kvar i
botten... Saften håller bättre. Har lärt mig av svärmor, farmor låter bättre:)


Drygt 4 liter saft får man ut..


Har fem buskar svarta vinbär,,, så här mycke blev det..Inte mycke.
Frös in allt,,,är gott med frusna vinbär om man känner sig lite krasslig..
Svartavinbär är min favorit, förstår inte va jag gör för fel med buskarna.
Någon som har något tips?


Ser ut att vara mer när man tar en närbild!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0