2011-08-13 Nybakt bröd
I morse bakade jag bröd som alla andra dagar på semestern.
Recept finns under kategorin Cillas kokbok för den som önskar.
Denna gång hade jag även i lite linfrö, tänk bara för att det finns en
begränsning för daglig konsumtion av linfrö, står på förpackningen!
Äh här kommer receptet igen
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1/2 dl sirap
Salt efter önskemål!
Anis (gärna hel anis som stötes i en mortel)
Helt linfrö ca 1/2 dl
Rågsikt ca 1,1 kg tills degen är smidig.
Smält smör och häll i mjölken, värm till fingerljummet 37 grader.
Smula sönder jästen i en degbunke, häll i lite av vätskan och
blanda ut jästen, häll i resterande vätskan, därefter sirap, salt, Linfrö och
den stötta Anisen, rör runt, häll därefter i vetemjöl lite i taget och
arbeta in i degen tills den är smidig.
Låt jäsa i 30 minuter. Dela degen i fyra delar och platta till önskad form.
Låt jäsa på plåten i ytterligare 20-30 minuter.
Grädda i 200 graders ugnsvärme i ca 15 minuter.
Kommentarer
Trackback