2011-04-09 Potatisplättar med lingon och keso
Igår blev det potatisplättar med lingonsylt och keso. Men jag
föredrar nog rårakor,, då är det riven potatis, men det va gott.
2 portioner.
5 dl potatismos (vi hade potatismos från i onsdags)
3 msk dinkelvetemjöl (går givetvis bra med vilken mjölsort som helst)
2 ägg
Smör att steka potatisplättarna i.
1 pkt frusna lingon
1msk vatten
socker efter smak
Keso
Blanda potatismos och mjöl med en stor slev, knäck sedan äggen
i smeten och fortsätt blanda med den stora sleven tills den blivit
smidig. Smält rikligt med smör i stekpannan, stek plättarna i
önskad storlek.
Medan du steker potatisplättarna förbereder du lingonen!
Häll de frusna lingonen i en kastrull med ca 1 msk vatten och socker,
Kocka upp och rör om, lingon skall fortfarande vara hela. Häll upp
i en skål.
Kommentarer
Trackback