2010-05-07 Pasta med tomatsås



Pasta med tomatsås

4-5 personer

1 stor finhackad lök (gul)
Olivolja
1 pkt krossade tomater
1 pkt paserade tomater
1 pkt färska coctailtomater (ca 20 st)
en klick honung (2tsk strösocker går också bra)
1-2 tsk sambal oelek
Salt och grovmalen peppar
Färsk basilika


Extra tunn spagetti (3 min koktid)

Finhacka den gula löken och fräs i olivolja, tillsätt
tomaterna på burk/tetra, sambal oeleke, samt honungen, salt och peppar
och låt sjuda i några minuter.
Koka upp vattnet till spagettin, tillsätt salt och spagettin.
Koka i 3 minuter.
Dela coctailtomaterna i hälften och blanda ner i tomatsåsen.
Riv ner färsk basilika efter tycke och smak.
Häll av vattnet  och skölj pastan.

Servera:)

För den som vill ha lite protein över pastan.. hacka lite korv (grillkorv, falukorv)
och stek i stekpannan, som serveras till tomatsåsen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0