2010-05-07 Pasta med tomatsås
Pasta med tomatsås
4-5 personer
1 stor finhackad lök (gul)
Olivolja
1 pkt krossade tomater
1 pkt paserade tomater
1 pkt färska coctailtomater (ca 20 st)
en klick honung (2tsk strösocker går också bra)
1-2 tsk sambal oelek
Salt och grovmalen peppar
Färsk basilika
Extra tunn spagetti (3 min koktid)
Finhacka den gula löken och fräs i olivolja, tillsätt
tomaterna på burk/tetra, sambal oeleke, samt honungen, salt och peppar
och låt sjuda i några minuter.
Koka upp vattnet till spagettin, tillsätt salt och spagettin.
Koka i 3 minuter.
Dela coctailtomaterna i hälften och blanda ner i tomatsåsen.
Riv ner färsk basilika efter tycke och smak.
Häll av vattnet och skölj pastan.
Servera:)
För den som vill ha lite protein över pastan.. hacka lite korv (grillkorv, falukorv)
och stek i stekpannan, som serveras till tomatsåsen!
Kommentarer
Trackback