2010-07-16 S och L kom på besök över dagen.
Här är vi nere vid stranden och badar.
L och J är ute och badar i L´s rosa badring.
Till efterrätt rörde jag ihop glass med lemmoncurd.
Recept finns sedan tidigare... Här kommer en repris.
3 äggulor (äggvitorna kan ni göra marräng av)
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker med vaniljstång i.
3 dl vispgrädde
Lemmoncurd (finns att köpa i välsorterade matbutiker, finns bland marmelad)
Vispa grädden så att den blir krämig.
Vispa äggulorna tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
Blanda ihop grädde och äggblandningen. Häll i smeten
i en rund form, tex. sockerkaksform...
Klicka i efter smak så mycket lemmoncurd ni vill ha.
Ställ in i frysen minst fem timmar innan servering.
(Marräng: Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa vidare med 1 dl strösocker till
3 äggvitor) klicka ut på en plåt och grädda i 150 grader i ca 10 minuter, sänk sedan
till 100 grader och grädda vidare marrängerna tills som blivit lätta)
Kommentarer
Trackback