2010-01-25 Lax med Saffranssås av färsk spenat.



Laxfile med Saffranssås av Färsk Spenat

400 g laxfilé
Salt
3 dl grädde
Fiskbuljong
Svarpeppar (salt efter behov)
Färsk spenat

10 medelstora potatisar

Skala potatisen och låt koka tills den är klar. 
Medan potatisen kokar förbereder ni laxen och såsen.
Lägg laxen på ett bakplåtspapper i en ugnsfastform. Salta laxfilén.
Ställ in laxen mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

Värm Grädde, fiskbuljongen, svartpeppar och spenaten, låt koka upp,
ta därefter kastrullen från spisen.

Servera fisken och såsen till pressad potatis eller hel potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0