2010-02-16 Taco paj...av rester...
Taco paj av rester från tacomiddagen...
225 graders ugnsvärme
Pajskal till två pajer.
150 g smör
6 msk kallt vatten
salt efter smak
ca 8 dl mjöl, gärna dinkelvetemjöl (tills degen är klibbfri)
Blanda ihop ingredienserna till en smidig deg, dela den i två delar.
Tryck ut degen i två pajskal, grädda båda pajskalen i ca 10 minuter.
Paj 1 med Faijtas (kyckling)
Faijtas kycklingfärsblandning blanda i alla överblivna grönsaker som,
gurka, majs, rödpaprika, tomater, Tacosås, rödlök, mozzarellaost.
Bred ut blandningen i det ena pajskalet, strö på lite extra riven mozzarella
(går bra med vilken riven ost som helst, finns färdigriven att köpa på Coop)
Vispa 2 ägg och ca 1dl mjölk och häll över pajen innan den
åker in i ugnen.
Paj 2 med Köttfärstacoblandning
Köttfärs med taccokryddblandning och även här utblandad med överblivna
grönsaker från gårdagens tacomiddag. (se paj 1)
Bred ut blandningen i det andra pajskalet och strö på lite extra riven ost.
Vispa 2ägg med ca 1 dl mjölk. häll över pajen innan den åker in i ugnen.
Grädda ca 15-20 minuter. Om du inte har varmluftsugn, ställ ena pajen
i nedre delen av ugnen och det andra lite högre upp, byt plats på pajerna
efter halva tiden, så har du båda pajerna färdiga samtidigt!
Taco middagen dagen innan..
Kommentarer
Trackback