2010-02-16 Taco paj...av rester...





Taco paj av rester från tacomiddagen...

225 graders ugnsvärme

Pajskal till två pajer.
150 g smör
6 msk kallt vatten
salt efter smak
ca 8 dl mjöl, gärna dinkelvetemjöl (tills degen är klibbfri)

Blanda ihop ingredienserna till en smidig deg, dela den i två delar.
Tryck ut degen i två pajskal, grädda båda pajskalen i ca 10 minuter.

Paj 1 med Faijtas (kyckling)

Faijtas kycklingfärsblandning blanda i alla överblivna grönsaker som,
gurka, majs, rödpaprika, tomater, Tacosås, rödlök, mozzarellaost.

Bred ut blandningen i det ena pajskalet, strö på lite extra riven mozzarella
(går bra med vilken riven ost som helst, finns färdigriven att köpa på Coop)

Vispa 2 ägg och ca 1dl mjölk och häll över pajen innan den
åker in i ugnen.

Paj 2 med Köttfärstacoblandning
Köttfärs med taccokryddblandning och även här utblandad med överblivna
grönsaker från gårdagens tacomiddag. (se paj 1)

Bred ut blandningen i det andra pajskalet och strö på lite extra riven ost.

Vispa 2ägg med ca 1 dl mjölk. häll över pajen innan den åker in i ugnen.


Grädda ca 15-20 minuter. Om du inte har varmluftsugn, ställ ena pajen
i nedre delen av ugnen och det andra lite högre upp, byt plats på pajerna
efter halva tiden, så har du båda pajerna färdiga samtidigt!

Taco middagen dagen innan..



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0