2010-02-12 PyttiPanna i Ugn
PyttiPanna i Ugn + korv för den som vill
ca 6 personer (tre utan korv). Tips! Använd bakplåtspapper i plåten,
för att slippa att PyttiPannan fastnar...
2 morötter
1 palsternacka
9 medelstora potatisar
2 medelstora gula lökar
1 bit kålrot
1 bit rotselleri
1 burk kidneybönor
Basilika olja
Salt och peppar
1 halv ring falukorv.
smör eller margarin att steka falukorven i.
Inlagda rödbetor
Antal stekta ägg beroende på antalet man vill ha:)
Värm ugnen till 200grader. Täck en djup plåt med bakplåtspapper.
Hacka rotfrukterna och potatisen i relativt små tärningar. Hacka löken.
Häll oljan över blandningen och rör om. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Ju större bitar desto längre i ugnen.
Tärna och stek även falukorven för den som inte vill ha en helvegetarisk PyttiPanna,
och häll upp i en separat skål.
Stek äggen innan servering, Denna gång har jag vändstekt äggen.
Skölj dina kidneyböner och häll över rotfruktsblandningen.
Servera.
Detta klarar även vi karlar av.
Kommentarer
Trackback