2010-02-12 PyttiPanna i Ugn



PyttiPanna  i Ugn + korv för den som vill

ca 6 personer (tre utan korv). Tips! Använd bakplåtspapper i plåten,
för att slippa att PyttiPannan fastnar...

2 morötter
1 palsternacka
9 medelstora potatisar
2 medelstora gula lökar
1 bit kålrot
1 bit rotselleri
1 burk kidneybönor
Basilika olja
Salt och peppar

1 halv ring falukorv.
smör eller margarin att steka falukorven i.

Inlagda rödbetor

Antal stekta ägg beroende på antalet man vill ha:)

Värm ugnen till 200grader. Täck en djup plåt med bakplåtspapper.
Hacka rotfrukterna och potatisen i relativt små tärningar. Hacka löken.
Häll oljan över blandningen och rör om. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Ju större bitar desto längre i ugnen.
Tärna och stek även falukorven för den som inte vill ha en helvegetarisk PyttiPanna,
och häll upp i en separat skål.

Stek äggen innan servering, Denna gång har jag vändstekt äggen.
Skölj dina kidneyböner och häll över rotfruktsblandningen.
Servera.

Detta klarar även vi karlar av.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0