2010-04-30 Tub lasange..Cannelloni med ricotta och spenat.



Tub lasange... Eller som det heter Cannelloni med ricotta och spenat

4 personer

225 graders ugnsvärme i ca 20 minuter om cannelloni tuberna förkokas
i fyra minuter.. Annars 40 minuter i ugnen.

1 pkt cannelloni ca 250g
400 g Arrabbiatsås (en het tomatsås, finns på glasflaska på Coop)

fyllning:
300 g fryst bladspenat, upptinad och finhackad
500 g Ricotta
Salt

Béchamelsås
6 dl mjölk
50 g smör
3-4 msk dinkelvetemjöl
salt och peppar

Koka Cannellonin i ca 4 minuter för att förkorta tillagningen. Skölj Cannellonin
i kallt vatten och låt stå.
Finhacka den frysta bladspenaten och blanda ihop med Ricottan och smaksätt med
lite sallt.

Fyll i spenatröran i cannellonin tuberna med en smal liten sked eller använd en
spritspåse och fyll på tuberna. Lägg de fyllda tuberna i en ugnsfast form.

Smält smör i en kastrull, vispa i vetemjölet och lite mjölk i taget.
Salta och peppra.
Häll över Béchamelsåsen på de fyllda tuberna och sist häll över Arrabbiatasåsen.

Ställ in i ugnen 225 g i ca 20 minuter i nedre delen av ugnen. Förkokar ni inte tuberna
eller Cannellonin som det heter, då rekommenderar jag att man gör en lite större
sats av Béchamelsåsen tar då dubbelt så lång tid i ugnen om man inte förkokar
Cannellonin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0