2010-04-16 Småkakor med solroskärnor..
Småkakor med solroskärnor (för den som tål jordnötter så går det lika bra)
Ugnstemperatur: 200 grader.
200 gram smör
2 dl socker
1 ägg
2 1/2 dl dinkelvetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl havregryn
2 dl solroskärnor ( alternativt jordnötter)
Rör smör och socker poröst, tillsätt ägget och vispa lite till. Häll därefter
i vetemjöl bakpulver, havregryn och solroskärnorna och blanda ihop
degen. Gör en lång tub av degen och rulla in den i en bit plastfolie.
Ställ in den i kylskåpet. Degen kan med fördel göras dagen innan eftersom
smöret lätt kan göra degen lös. Låt annars stå i kylskåpet minst tre timmar.
Rulla små kulor och fördela på plåten. Tryck till de små runda kulorna med
tummen. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Kommentarer
Trackback