2010-04-14 Dajmtårta med marängbotten (glass)



Ovan bild är innan den åker in i frysen... På lördag för ni se färdigt resultat!

Dajmtårta med marängbotten

Dajmtårtan tas ur frysen strax innan den ska serveras!

Ugnstemp: 150 grader
Varmluft:   150 grader

2 st höga runda aluminiumformar (finns på Coop)

Maräng:
100 g mandlar
3 äggvitor
2 dl socker

Glass:
3 äggulor
1/2 dl florsocker
4 dl vispgrädde
2 dubbel-dajm

Garnering:
Krossad dajm, choklad flarn eller låt fantasin flöda:)

Hacka mandlarna så fint som möjligt. Vispa äggvitorna till hårt
skum. Blanda i sockret och vispa ytterligare en stund. Vänd ner
de hackade mandlarna. Bred ut smeten i två runda aluminiumformar
med hög kant. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna.

Vispa äggulor och florsocker i några minuter. Vispa grädden i en separat
skål, vänd sedan ner äggsmeten i den vispade grädden. Krossa dajmbitarna
och blanda ner  dem i smeten. Dela upp glassmeten till de två formarna och
bred ut den jämnt. Frys tårtan i minst 6 timmar innan servering. Om den skall
stå länge i frysen bör den täckas med platsfolie.
Dekorera med dajm, eller sikta kakao över tårtan, låt fantasin flöda..
På lördag får ni se min tårta garneras..

Nedan bild är själva marängen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0