2010-04-09 Kyckling Lasagne..
Färska lasagneplattor med kycklingfärs.
8-10 personer eller 8-10 matlådor
Se till att ha en hög form
Kycklingfärssås
500 g kycklingfärs (smör att steka färsen i)
1 stor gul lök
2 morötter
1 burk paserade tomater
1 burk krossade tomater
1 höns/kyckling buljongtärning
Soja efter smak
salt och peppar efter smak
Vit sås..
3msk smör eller flytande margarin
ca 4 msk vetemjöl (gärna dinkelvetemjöl)
1 1/2 liter mjölk
1 Kyckling/hönsbuljongtärning
salt och peppar efter smak
2pkt färska lasagneplattor från Coop
Se till att använda en rejäl stekpanna,
Fräs kycklingfärsen i lite smör, hacka lök och morötterna under tiden.
När kycklingen nästan är färdig häll i morötterna och därefter löken och
stek ytterligare någon minut. Häll i de paserade och krossade tomaterna,
buljongtärningen, soja. Koka upp i ca 10 minuter, salta och peppra.
Förbered den vita såsen under tiden. Smält smöret i en kastrull, vispa ner
vetemjölet. Häll därefter i mjölken och värm på under ständig vispning för
att slippa en svart kastrull:)
Häll i buljongtärningen och salta och peppra (om ni saknar buljongtärning, går
det lika bra att ha i lite extra salt och peppar..)
Varva lasagne plattor med kycklingfärs och den vita såsen. Sista lagret med
lasagneplattor häller ni på den sista vita såsen. Vill ni ha lite lyxigare kan
man alltid strö på lite riven ost!
Ställ in i nedre delen av ugnen, 200 grader ca 20 minuter tills den fått lite färg.
Eftersom det är färska lasangeplattor tar det inte lång tid innan den är klar.
Höjer ni temperaturen och kycklingfärsen är varm samt såsen då kan lasagnen
vara klar på 15 minuter.
Lasagnen är nästan som bäst dagen efter!
Kommentarer
Trackback