2009-10-28 Lax med citronsås...



Laxfilé med Citronsås och kokt potatis

4personer

8 medelstora potatisar

Tvätta potatisen och låt koka i ca 15 minuter (beroende på storlek)

500g laxfilé

Lägg laxen i en ugnsfastform med ett bakplåtspapper i. Häll lite Rapsolja över fisken samt Salt.
Stek fisken i ugnen ca 15 minuter.

Citronsås
1 citron
250g CremeFraiche
2dl grädde
1 fiskbuljongtärning
Salt och peppar

Skala citronen, koka skalen i några minuter. Häll av vattnet (det går att göra
citronsaft av vattet (kanske kommer recept på det någon annan gång).
Häll ner creme fraichen och gräden i en kastrull, smula ner fiskbuljongen, låt koka upp.
Under tiden finhacka de kokta citronskalen. Pressa halva citronen och häll ner i
Cremefraiche röran samt så mycket citronskal som du känner för (efter tycke och smak).
Koka upp när du märker att potatisen och Laxen börjar bli färdig.

Servera gärna en grön sallad till. Tex. Sallad, tomat, gurka, avocado, skätt rapsolja,
äppelcidervinäger, italiensk salladskrydda, salt och peppar.

Den andra halvan av citronen kan ni skära i skivor och lägga i en tillbringare med kallt vatten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0