2009-11-02 Rotfrukts soppa..
Rotfrukts soppa
4-5 personer. Klar på ca 15 minuter.
1 gul lök eller en halv purjolök
Rapsolja
1/2 kålrot
3 morötter
4 potatisar
3 tsk torr grönsaksbuljong
Salt och peppar
1 tsk honung
Vatten så att den täcker rotfrukterna
Fäska kryddor, tex. timjan och basilika, ca 2msk.
Denna soppa kan man ha i alla möjliga rotfrukter om så önskas.
Grovhacka löken eller purjolöken, stek löken i kastrullen tillsammans med lite rapsolja.
Skär rotfrukterna i önskade bitar. Häll ner den skivade kålroten och morötterna och låt steka.
Häll över vatten så att den täcker rotfrukterna, blanda i grönsaksbuljong, honung, salt och peppar.
Koka i ca 4-5 minuter, under tiden skivar ni potatisen, häll sedan i potatisen, fyll eventuellt på med
mer vatten. Samt grovhacka de färska kryddorna och blanda i. Smaka av om det eventuellt behövs
mer salt. Låt koka i 4-5 minuter till.
Kommentarer
Trackback