2009-11-01 Höstgryta med Fläskfilé / Kalkonfilé
Kantarelldoftande fläskfilé panna (byt ut fläskfilén mot kalkonfilé om så önskas)
8 personer
Skala och koka 15-20 potatisar
800g fläskfilé (alternativt Kalkonfilé)
5dk Crfeme fraiche
4 msk Touch taste Kantarell fond
20 st körsbärstomater
2msk färsk timjan, grovhackad
100g kantareller (går även bra med frysta)
Salt och peppar efter smak.
Skär fläskfién i centimeter tjocka skivor. Krydda med salt och peppar, stek i en panna,
häll i kantarellerna och stek tills de är gyllenbruna.
Slå över creme fraichen, kantarellfond, den grovhackade timjan (spara lite timjan till servering).
Rör om och småkoka tills potatisen börjar bli klar. Halvera och häll ner tomaterna och rör om, garnera
med timjan.
Pressa potatisen.
Nedan bild är med Kalkonfilé
Sallad med färsk spenat och stekt hallomi och tomater, lite orange paprika.
Bröd halvor i ugn med smör / hackade soltorkade tomater.