2009-11-01 Hallon glass med maräng/choklad/mandel botten.
Hallonglass med en botten av maräng/choklad/mandel
100g mandel
100 g mörk choklad 70%
3st äggvitor
1dl socker
Kläm fast ett bakplåtspapper i en löstagbar kant form..
Hacka mandel, relativt finhackad. finhacka även den mörka chokladen.
Vispa äggvitorna till hårt vitt skum, häll i sockret och vispa till en vit krämig
smet. Vänd ner den hackade mandeln och chokladen i äggvitesmeten.
Grädda längst ner i 25 minuter i 175 C ugnsvärme
Låt marängen svalna innan ni tillreder glassen.
200g tinade hallon
3 st äggulor
1 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
Mixa och sila hallonen. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden i en separat skål.
Blanda hallon, äggsmet och kesella. Rör sist i grädden försiktigt.
Häll glassblandningen över botten. Ställ in i frysen. Måste stå i frysen minst 4 timmar innan
servering.
Servera gärna färska hallon till. Vill man piffa till det extra. Skär lite melonhalvor vaniljglass
och lite blåbär, toppat med lite marrängkulor.
Marängkulor
1 äggvita
0.5 dl socker
Vispa äggvitor till hårt skum och vispa vidare med sockret.
Klicka ut på bakplåtspapper, små små klickar. Stäng av ugnen efter ovan marängbotten är klar
och ställ in marängerna och låt stå över natten eller till servering av glassen.
Kommentarer
Trackback