Idag blev det kycklingfärsrulle a la Morgan...

Idag blev det Morgans specialitet till Middag. Tog något längre tid att tillaga än gårdagens middag.
Totalt 40 minuter.

Färsen:
kycklingfärs 500g (kronfågel har en färdig kycklingfärs 1pkt innehåller 250g)
1 stor gullök
2-3dl strimlad vitkål
2cm färskingefära (finhackad eller riven)
1 kycklingbuljontärning
Salt och peppar
1-2 msk grovkornig söt senap (slotts)
Soja (tills färsen blivit brun och fin)
1-2 dl vatten.

Stek färsen, häll ner lök, vitkål, finhackad färsk ingefära, stek vidare i någon minut tills kålen och löken gosat till sig.
Blanda därefter i buljon, senap, soja och vatten. Salta och peppra efter smak. Låt puttra några minuter. Ställ åt sidan.

Degen:
6dl vetemjöl (gärna dinkelmjöl)
1tsk bakpulver
2tsk curry
3msk olja
2dl kallt vatten

Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg.

Kavla ut hela degen över ett bakplåtspapper, häll över färsen längs med degen. Rulla ihop sidorna till en rulle.
Pensla rullen med ett ägg.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter i 200-225graders ugnsvärme alternativt 180grader om varmluftsugn.

Under tiden kan man antingen läsa tidningen, titta på nyheter eller göra en färsk sallad av de grönsaker man har hemma.



Dinkelmjöl kan du köpa på Coop för ca 55kr. Vanligt vetemjöl kan du köpa för en tia..

Dinkelmjöl - mjöl med lågt GI

Dinkelmjöl är ett fullkornsmjöl med lågt GI. I hela Europa, liksom i USA, är Dinkel (eller Speltvete som det också kallas) på stark frammarsch. Dinkelmjöl är ett av de allra tidigaste stråsädesslagen, och det har inte förändrats mycket under de tusentals år som har gått sedan människan började odla det. Den goda och näringsrika dinkeln som odlades av lantbrukare för ca 5000 år sedan, upplever nu en ny stark renässans!

Kärnan hos dinkel omges av ett kraftigt skal som skyddar den mot miljögifter och sjukdomsangrepp under växtperioden och lagringen. Det är framställt av hela kärnan av dinkelvete med skaldelar och grodd. Det passar utmärkt till bakning - bröd och bullar blir luftiga och får en rik och mustig smak, men dinkelmjöl kan också användas till pajdeg.

Tänk på att degen behöver knådas lite extra och jäsa lite längre. Då får du bästa resultat - ett saftigt, luftigt och smakrikt bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0