2009-07-31 Kladd-Chokladtårta med hallon och grädde!

Kladd-Chokladtårta med hallon och grädde

2 ägg
3 dl socker
100 g smör
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
nypa salt
2,5 dl Dinkelvetemjöl

Smält smöret i en kastrul. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i kakao, vaniljsocker, saltet, vetemjölet och det smälta smöret (glöm inte att ta lite av det smälta smöret till formen, häll ströbröd eller lite mjöl i formen). Häll sedan i smeten i formen och in i ugnen, 200grader mitt i ugnen eller 180 grader i varmluftsugn! 15 minuter.
Om kakan skall serveras direk, ha den lite längre än 15 minuter i ugnen. Kakan serveras med fördel efter ca 5 timmar..









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0