2009-07-14 Dagens lunchtips. Kyckling a la LOJA

Dagens lunch serverades ute på verandan ute på Eknö.. inspirerad av J och L´s  middagsbjudning från i Fredags.

Det tog ca 20 minuter att tillaga.

Koka ca 5st  färskpotatis ( ta gärna gårdagens kalla potatis, då tar det ca 10 min att tillaga)

1 färdiggrillad kyckling
1dm gurka som hackas i bitar.
1 stort rött saftigt äpple som hackas i små bitar.
2cm färsk ingefära som rivs på den fina sidan av rivjärnet..
2.5 dl creme fraiche
Salt och peppar efter smak

5 salladsblad
1 avocado
4 små tomater

Lägg salladsbladen i botten av skålen. Låt den kokta potatisen kallna, dela potatisen i valfri storlek och lägg ner potatisen över salladsbladen.

Dela den färdiggrillade kycklingen i små bitar i en bunke tillsammans med den hackade gurkan och äpplet. Blanda ner Creme Fraichen och rör om. Riv ner ingefäran samt grovmalen svartpeppar och salt efter smak.
Häll över röran över salladen och potatisen.

Toppa med en hackad avokado och tomaterna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0