2009-12-24 Julgröt..




Julgröt "Risgrynsgröt" på lite annorlunda sätt...

Tips! gör du gröten på kvällen har du färdig gröt på morgonen! du slipper
stå vid spisen i 1-2 timmar och röra!!

2.5 dl risgryn
5dl vatten
en klick flytande margarin
nypa salt för den som vill
1 kanelstång

Koka upp risgryn, vatten, flytande margarin, salt och kanelstång, låt
sedan sjuda i ca 10 minuter.

1 liter mjölk.

Häll därefter i mjölken och rör om lite i taget tills hela mjölken är i.
Koka upp under ständig omrörning. När första kokbubbblorna kommer
ta kastrullen från spisen. Plasera kastrullen på ett krytunderlägg, antingen i
sängen och veva runt täcken + kuddar, låt stå under natten. Vips så har du
en klar risgrynsgröt klar att äta på morgonen och den är fortfarande varm:)
Det går lika bra att använda bordet, men glöm då inte att täcket skall vara
under grytunderlägget så att det inte blir för varmt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0