2009-08-22 Middagstips Lammkorvar...!!!

Det blev en sen middag idag, men inte allt för ovanligt för att vara familjen Tornberg, Kl nio åt vi.. Dagens middag tog 40 minuter att tillaga..
L tyckte att lammfärskorvarna liknade bajskorvar och ja det kanske dom gör. Men enligt L och M så smakade dom riktigt gott.

3-4 personer

Potatisklyftor i ugn
10 medelstora potatisar med skal.
Borsta potatisen och dela den i klyftor.  Tips lägg potatisklyftorna på ett bakplåtspapper och en plåt under!
Häll över rapsolja gärna med smak av timjan och basilika (tex. gunnarhögs rapsolja från hammenhög) Salt och peppar.
220graders  ca 20-30 minuter beroende på potatis.... Tips är att tajma in lammfärskorvarna.

Lammfärskorvar
300g lammfärs
rivet skal av en citron
basilika (eller vad man har hemma, persilja myntha etc.)
Salt och svartpeppar.

Blanda ihop ovan ingredienser och rulla små avlånga korvar. Tips lägg lammkorvarna på ett bakplåtspapper och en plåt...
220grader i ca 8-10 minuter.

Tatziki
250g cremefraich
1/2 riven gurka som kramas ur från vatten blandat med lite salt
Salt + en nypa socker alternativt lite honung...

Sallad + tomater
Häll i lite rapsolja med smak av timjan + italijensk salladskrydda

Servera lite färskt bröd med färskost..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0