2019-01-15 Mjölkfri äppelkaka

Finbesök av lilla familjen. Mormor bakade mjölkfri äppelkaka. Lillskrutt fullkomligt älskade  äppelkakan.

4 äpplen som skärs i klyftor
6 dl havregryn
1 dl strösocker eller rörsocker
150g mjölkfritt smör

Skär äpplena i klyftor, lägg i en ugnsfast form.
Strö 1 dl strösocker över äpplena samt stö över  kanel .

Blanda ihop havregryn och socker, smält smöret och blanda runt. Strö över havreblandningen. In i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. 

Servera soya vaniljglass.


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Såå fin i tofs
(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0