2916-02-26 kladdkaka med kokostäcke


Testbakade inför kommande festligheter till våren....

Testare Finaste dottern och mannen min.


Kladdkaka med knäckigt kokostäcke 

Kladdkakan:
4 ägg
5 dl strösocker
150 g smält smör
1 dl kakao
1 mak vaniljsocker
3 dl vetemjöl

Knäckigt kokostäcke:
50 g smör
2 dl strösocker
1 dl sirap 
1 3/4 dl grädde
200 g riven kokos (1 påse )

Ugn 200 grader. Klä en form 20x30 cm med ett bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker till lite fluff.
Vänd ner resterande ingredienser, kakao, vetemjöl,vaniljsocker samt smält smör. Veva runt ingredienserna i bunken med en slickepott.
Häll upp i formen, grädda i ca 15 minuter, mitt i ugnen.

Förbered det knäckiga kokostäcket. Smält smör och socker i en kastrull.
Tillsätt sirap och grädde, ta inte i underkant med sirapen, vi vill få det riktigt krispigt. Koka ihop i ca 5-8 minuter. Rör under tiden. Ta från kastrullen från spisen och veva ner kokosen sist av allt.

Fördela kokossmeten över kladdkakan.

Grädda kakan ytterligare i 5-10 minuter, skall få en gyllenbrun och knäckig yta.

Skär kakan i fyrkantiga bitar. 
Perfekt att frysa och ta fram om besök kommer förbi...

Kladdkakesmeten





Kokostäcket.



Innan kakan åker in i ugnen.


Kakan är klar 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0